2010. június 22., kedd

U20-as vb bronzérmesek távozóban


Valószínűleg Balajti Ádám és Takács Péter sem lesz a következő szezonban a DVTK labdarúgója.


A Nagy Béla által tervezett szerdai játékosértekezletből (amit azért tervezett összehívni DFC Kft. ügyvezető igazgatója, hogy tájékoztatást adjon a jelen helyzetről) semmi nem lett, nem népesedett be az öltöző Diósgyőrben, így nem lehet pontosan tudni, hogy melyik focista mutat hajlandóságot arra, hogy az immár NB II-es DVTK csapatában folytassa a pályafutását.
Az biztos, hogy a tavasszal a DVTK-ban szerepelt játékosok közül négytől már a bajnokság hajrájában megváltak a piros-fehérek: a hivatalos engedély nélkül németországi próbajátékra utazott montenegrói Vlado Jeknictól, valamint a szerződtetésüket a mutatott teljesítményükkel alá nem támasztó angol Rohan Rickettstől, a Győri ETO-tól érkezett Zámbó Bencétől is elköszöntek, míg Bajzát Péternek, akit a szezon végéig kaptak kölcsön a Győrtől, engedélyezték, hogy a kölcsönadás lejárta előtt távozzon.

Mivel további két Győrből érkezett labdarúgó kölcsönadási szerződése lejárt, így a montenegrói Bojan Brnovicnak és a szerb Zoran Supicnak is a ,,rendes" klubjánál, a Rába partján kell jelentkeznie.

A felsoroltakon kívül még egy játékos futballozott kölcsönszerződéssel a DVTK-nál, de mivel ez a kontraktus lejárt, így Huszák Tamásnak az ,,anya klubjánál", a Debreceni VSC-nél kellett jelentkeznie. Ezt ő meg is tette, és a bajnokcsapat hétfőn kezdődött felkészülésének rajtján ott is volt. Rajta kívül még egy olyan futballista is jelen volt a Loki rajtjánál, aki a tavaszt a Diósgyőrnél töltötte, a szerb Dejan Vukadinovic –, akinek 2010. június 30-án lejár a szerződése a DVTK-nál – próbajátékon vesz részt a hajdúsági együttesnél.

Vukadinovicon kívül további hat labdarúgónak jár le szerződése e hónap végén a DVTK-nál, így Lippai Ákos, Bognár Zsolt, Horváth Gábor, Búrány Zoltán és a két kameruni, Sadjo Haman és George Menougong is akadály nélkül távozhat, új csapatba igazolásukért nem kérhet, nem kaphat pénzt a DVTK.

Balajti és Takács

Vannak viszont olyan játékosok, akiknek bár a következő szezonra is élő szerződésük van, ennek ellenére nagy valószínűséggel távoznak. Az egyikük Balajti Ádám. Az utánpótlás válogatott csatár a hírek szerint hamarosan együtt edzhet majd két volt csapattársával, Huszákkal és Vukadinoviccsal.

– Hogy Debrecenben folytatom-e a pályafutásomat? – kérdezett vissza a fiatal támadó, majd így folytatta: – Nem tudom. A menedzserem még nem értesített arról, hogy kivel áll előre haladott tárgyalásban, csupán annyit mondott, hogy lehet, hogy már a jövő héten pont kerülhet az átigazolásom végére. Csütörtökön és pénteken öt tantárgyból érettségizem, és őszintén szólva az elmúlt napokban a tanulás kötötte le a figyelmemet.

Balajti tehát szinte biztos hogy távozik, vele kapcsolatban csak az a kérdés, hogy hová igazol, míg a DVTK csapatának másik olyan tagja, akit szintén 2012. június 30-ig köt szerződés a klubhoz, és Balajtihoz hasonlóan tagja volt a tavaly októberben az U20-as világbajnokságon bronzérmet szerzett magyar válogatottnak, lehet, hogy szintén eligazol.

– A döntés nem az enyém, a klub vezetőin múlik, hogy mit a hoz a jövőm – mondta Takács Péter, a DVTK középpályása. – Úgy tudom van érdeklődés több csapat részéről is, de hogy konkrétan kik látnának szívesen, azt nem közölték velem. Ha a diósgyőri vezetők úgy látják, hogy azzal tudok a hasznára lenni a klubnak, hogy eladnak, és az átigazolásomból befolyó összeg jelen helyzetben többet segít a Diósgyőrön, mintha maradnék, akkor máshol folytatom. Még két évig szerződés köt a DVTK-hoz, amatőr szerződés, amit én már korábban szerettem volna profi szerződéssé változtatni, de ahhoz, hogy ez megköthető legyen, előbb a Diósgyőrnek ki kellett volna fizetnie a korábbi klubomnak, az MTK-nak a nevelési költségtérítést, amire valószínűleg azért nem került sor, mert tudomásom szerint ez egy több millió forintos tétel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Hétvégén megkezdődik a tavaszi szezon.A szombati meccsig lehet jelentkezni a kaposvári szurkolóbuszra!