2009. július 30., csütörtök

Vidi-DVTK: nézők nélkül...+még az Újpest ellen is!!!


Két zárt kapus meccs is lesz a DVTK labdarúgócsapatának
A Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága csütörtökön arról értesítette a Diósgyőrt, hogy a Videotonhoz hasonlóan a miskolci klubnak is van egy augusztus 31-ig felfüggesztett büntetése, ezért a keddi határozat jogerőre emelkedése után a piros-fehéreknek is le kell tölteniük az egy zárt kapus meccsre vonatkozó büntetésüket.

Előzmények:
A Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottságának 2009. június 4-én megtartott ülésén az a határozat született, hogy a 2008/09 évi labdarúgó NB I 26. fordulójában, május 3-án megrendezett Újpest FC – Diósgyőri VTK mérkőzésen történt rendezési hiányosságok és diszkriminatív szurkolói megnyilvánulások miatt az Újpestet, mint visszaesőt 400 000 forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezték, valamint arra, hogy következő hazai bajnoki mérkőzését zárt kapuk mögött rendezze meg. A Diósgyőrre - szintén, mint visszaesőre - 200 000 forint pénzbüntetést és egy zárt kapus meccset rótt ki a bizottság, de a zárt kapus mérkőzésre vonatkozó rendelkezést mindkét klub esetében augusztus 31-ig felfüggesztette a bizottság.

Mivel azonban az MLSZ fegyelmi bizottsága 2009. július 28-i ülésén ismét szankciókat fogalmazott meg a DVTK-val szemben, a 2009/10-es szezon 1. fordulójában, július 25-én megrendezett Diósgyőri VTK – Debreceni VSC-TEVA meccsel kapcsolatban, nevezetesen azt, hogy szurkolói rendbontás miatt 200 ezer forintos pénzbüntetés mellett a DVTK-nak a következő hazai bajnokiját zárt kapuk mögött kell játszania, bár ez utóbbi végrehajtását a határozat szerint augusztus 31-ig felfüggesztették, a június 4-én hozott pályabezárás életbe lép a DVTK-val szemben, vagyis egy meccset zárt kapuk mögött kell játszania a piros-fehér együttesnek.

Ez pedig azt jelenti, hogy a DVTK is hasonló helyzetbe került, mint a Videoton, akikkel szemben szintén az előző bajnoki idény után hoztak elmarasztaló ítéletet, augusztus 31-ig felfüggesztett pályabezárást. Mivel az idei szezon első fordulójában a fehérvári klubot is elmarasztalták szurkolói rendbontás miatt, így a Fejér megyei csapat is zárt kapuk mögött köteles játszani egy meccset. Mint arról már beszámoltunk: ez éppen a szombaton 20 órakor kezdődő Videoton FC – Diósgyőri VTK meccs lesz.

A DVTK a soron következő hazai meccsét az Újpest ellen játssza, augusztus 9-én, 17.30-tól (az összecsapást a Sport TV élőben közvetíti).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Hétvégén megkezdődik a tavaszi szezon.A szombati meccsig lehet jelentkezni a kaposvári szurkolóbuszra!