2009. július 28., kedd

Videoton - DVTK: Zárt kapuk mögött?


Videoton - DVTK: Zárt kapuk mögött?
Az MLSZ fegyelmi bizottsága keddi ülésén az első fordulóban történt szurkolói rendbontás miatt a DVTK-t is megbüntette...
Az MLSZ fegyelmi bizottsága keddi ülésén úgy döntött, hogy az első fordulóban megrendezett Kecskemét - Fehérvár bajnokin történt szurkolói rendbontások miatt a KTE-t 100 000, a Fehérvárt pedig 200 000 forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezi. A testület döntése értelmében a két egyesületnek zárt kapuk mögött kell megrendeznie következő hazai bajnokiját, de ennek végrehajtását augusztus 31-ig felfüggesztette. Ám, mivel a székesfehérváriaknak már volt egy ugyaneddig a határidőig felfüggesztett büntetésük (a május 29-i Újpest - Fehérvár meccsen okozott rendzavarás miatt) a piros-kékek a keddi határozat jogerőre emelkedése után egy meccset nézők nélkül kötelesek rendezni (a fehérváriak a következő hazai meccsükön a DVTK-t fogadják szombaton - a szerk.).

A bizottság a Diósgyőrre, a ZTE-re és az Újpestre - mindhárom klub visszaesőnek minősül - az első fordulóban elkövetett szurkolói rendbontások miatt 200-200 000 forint pénzbüntetést ró ki, valamint azt, hogy a három klubnak következő hazai bajnokiját zárt kapuk mögött kell megrendeznie - ez utóbbi végrehajtását azonban augusztus 31-ig felfüggesztette.

Az FB a július 14-én lejátszott Ferencváros - Hertha nemzetközi edzőmérkőzésen történt rendbontások ügyében meghallgatta Berki Krisztiánt, a Ferencváros Zrt. vezérigazgatóját, Téglás Sándort, a klub biztonsági főnökét, valamint Kelemen Attilát, a meccs egyik asszisztensét. A testület megtartotta a tárgyalást, de a határozathozatalt a jövő keddre halasztotta - olvasható az MLSZ honlapján.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Hétvégén megkezdődik a tavaszi szezon.A szombati meccsig lehet jelentkezni a kaposvári szurkolóbuszra!