2009. július 28., kedd

Faggyas és Nagy R. is a DVTK játékosa



Faggyas és Nagy R. is a DVTK játékosa
Miskolc - Két fő leigazolásával mára 25 fősre hízott a DVTK NB I-es labdarúgócsapatának kerete.
Faggyas Milán
Több mint 3 éve játszott egymás ellen tétmeccset a Ferencváros és a Diósgyőr. A 2006. április 23-án, vasárnap 11.30-tól Diósgyőrben lejátszott élvonalbeli bajnoki (DVTK - FTC 0-1) éppúgy tévés meccs volt, mint ahogy az lesz a ma 19 órakor a Ligakupa A csoportjának 2. fordulójában sorra kerülő FTC – DVTK csata, amelyet Budapesten, az Üllői úton rendeznek meg (Sport1 TV).

Az NB I-be három évi másodosztályú száműzetés után visszatérő zöld-fehéreknek ez a meccs lesz a bajnoki főpróbájuk, mert hiába kezdődött meg a múlt hét végén az NB I-es pontvadászat, a Ferencváros nem lépett pályára a nyitófordulóban, a Haladás elleni meccsüket - a vasi zöld-fehérek hétfői, Arsenal elleni gálameccse miatt – későbbre halasztották. Így aztán rejtély, hogy a csapatát előszeretettel forgató angol edző, Bobby Davidson milyen összeállításban küldi majd pályára a fővárosiakat.

– Ha tippelnem kéne arra, hogy kiket játszat a Ferencváros edzője, akkor azt mondanám, hogy nem fogja azt a csapatot felrakni, amelyiket a szombati, Zalaegerszeg elleni hazai meccsen szerepeltetni akarja – válaszolta érdeklődésünkre Aczél Zoltán, a DVTK szakvezetője, aki arra a kérdésre, hogy ő a lehető legjobb csapatát küldi-e pályára, a következőket válaszolta: – Én hiszek abban, hogy a heti két meccs, a hétközi és a hétvégi mérkőzés a legjobb dolog, nem véletlen, hogy a Bundesligában vagy a Premier League-ben is heti két találkozó a játékosok penzuma.

Nagyon jó lenne ugyanazt a csapatot a pályára küldeni a Ferencváros ellen, akiket a szombati, Videoton elleni idegenbeli bajnokin is játszatni akarok, de sajnos ez nem lehetséges. Azért nem, mert az egyik alapemberünk, Lippai a lábát fájlalja és emiatt pihentetnem kell. És valahol itt mutatkozik meg a különbség a mi lehetőségeink, és a már említett külföldi bajnokságban szereplő csapatok között, és az, hogy mi az oka annak, amiért nem a legeslegjobb csapatban gondolkodhatok. Ugyanis benne van a Ligakupa meccsekben, hogy esetleg megsérül valaki, és ha ez így lenne, akkor bajba kerülnénk, mert a keretünk nem olyan erős, hogy egy-egy posztért két azonos képességű játékos versenyezzen a csapatba kerülésért, mint mondjuk a Bundesliga csapatoknál.

Új fiúk

Mint megtudtuk: a diósgyőri szakvezető válogatási lehetőségei tovább bővültek, ugyanis két labdarúgóval gyarapodott a DVTK kerete, miután a Debreceni VSC-TEVA vezetőivel sikerült megegyeznie a Diósgyőr menedzsmentjének arról, hogy a tíz nappal ezelőtt a borsodi együtteshez csatalakozott Faggyas Milán és Nagy Róbert fél évig a DVTK-ban szerepel kölcsönjátékosként.

– Hogy ők játszanak-e és egyátalán melyik lesz az a 11, amelyik pályára lép a Ferencváros otthonában, még nem tudom megmondani – válaszolta a kezdőcsapatot firtató kérdésünkre kedden délután Aczél Zoltán. – Egy-két játékos teljesítményére kifejezetten kíváncsi vagyok, szóval biztos, hogy variálni fogok, és szerintem szerdára fog megérni a fejemben a kezdővel kapcsolatos döntés. De azt most is biztosra mondom, hogy nem az NB III-as csapatunkkal fogunk kiállni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Hétvégén megkezdődik a tavaszi szezon.A szombati meccsig lehet jelentkezni a kaposvári szurkolóbuszra!