2011. január 11., kedd

Hat szurkolót vettek őrizetbe Nyíregyházán


Egy férfit a garázdaság vétségi-, ötöt a szabálysértési alakzata miatt vontak eljárás alá.
A vasárnap Nyíregyházán megrendezett teremlabdarúgó bajnokság zavartalan lebonyolítása érdekében a mérkőzések idejére a rendőrség fokozott ellenőrzést rendelt el a városban. A szabadidőcsarnokban rendőri intézkedésre nem volt szükség.

A meccseket követően a Rákóczi úton megállt a vendégszurkolók egy gépkocsija, a benne ülő négy férfi szóváltásba került két gyalogosan közlekedő két helyi drukkerrel. A kölcsönösen elhangzó szóbeli inzultusokat követően az egyik nyíregyházi férfi a nadrágszíját levéve a másik társaság fel csapott, könnyű sérülést okozva egy miskolci fiatalembernek.

A mérkőzés külső biztosítását ellátó nyíregyházi rendőrök egy percen belül ott voltak és mind a hat személyt előállították. A nadrágszíjjal ütő 37 éves helybeli férfit garázdaság vétségének* megalapozott gyanújával bűnügyi őrizetbe vették, 19 éves öccse és a 24-33 éves miskolci férfiak garázdaság szabálysértése** miatt kerültek őrizetbe. A rendőrség valamennyiüket bíróság elé állítja - tájékoztatta portálunkat Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvívője.
Jogszabályi háttér

*Garázdaság (vétség)
Btk. 271. § (1) Aki olyan kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsít, amely alkalmas arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétséget követ el és két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

**Garázdaság (szabálysértés)
1999. évi LXIX. törvény a szabálysértésekről 142/A. § (1) Aki olyan kihívóan közösségellenes magatartást tanúsít, amely alkalmas arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen, elzárással vagy százötvenezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Hétvégén megkezdődik a tavaszi szezon.A szombati meccsig lehet jelentkezni a kaposvári szurkolóbuszra!