2010. szeptember 16., csütörtök

Szerdán nem, talán pénteken


Miután a múlt héten pénteken a miskolci önkormányzat közgyűlése jóváhagyta Káli Sándor, Miskolc polgármestere sürgősségi indítványában előterjesztett mindkét beadványát, sokan azt várták, hogy szerdán sor kerül az ezzel kapcsolatos szerződések sajtónyilvános aláírására.


Miután a múlt héten pénteken a miskolci önkormányzat közgyűlése jóváhagyta Káli Sándor, Miskolc polgármestere sürgősségi indítványában előterjesztett mindkét beadványát, amelyek közül az egyik a DVTK labdarúgócsapatát működtető gazdasági társaságban bekövetkező tulajdonosi változásokat tartalmazta, a másik pedig a leendő többségi tulajdonos számára a Diósgyőri Sportliget 50 éves időtartamára a használati jogok átengedését, sokan azt várták, hogy szerdán sor kerül az ezzel kapcsolatos szerződések sajtónyilvános aláírására. Hiszen a miskolci városháza augusztus 31-én kiadott közleményében az szerepelt: az önkormányzati képviselőtestület kedvező döntése értelmében szeptember 15-ig sor kerülhet ezen aktusra.

– Valóban szerepelt egy ilyen dátum a szerződésben, de fontosnak tartom megjegyezni, hogy a szerződéskötés tényén az nem változtat, hogy ez az időpont lejárt, vagyis az Arago Zrt. tulajdonában lévő cég szerepvállalása a diósgyőri labdarúgásban nem kérdés – mondta Veres László, a miskolci városháza szóvivője. – Csupán arról van szó, hogy a főszerződés, vagyis a DFC Kft-ben történő tulajdonrész-szerzést szentesítő aláírás előtt több más szerződéskötést is meg kell ejteni a közgyűlés múlt csütörtöki határozata értelmében, és bár ezek túlnyomó része már elkészült, még van ami nincs aláírt állapotban. De szeretnék megnyugtatni mindenkit, hogy nincs változás az ügyben sem, hogy sajtónyilvános lesz az aláírás, bár ennek a pontos időpontját nem tudom megmondani, de arról kaptam tájékoztatást, hogy hamarosan, még ezen a héten megküldjük a média képviselőinek az erről szóló információkat.

Portálunk a ,,főszerződés" aláírását szervezők köréből arról értesült, hogy a szignók papírra vetésére még ezen a héten sor kerülhet, a legvalószínűbb, hogy pénteken írnak alá a felek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Hétvégén megkezdődik a tavaszi szezon.A szombati meccsig lehet jelentkezni a kaposvári szurkolóbuszra!