2010. szeptember 9., csütörtök

Elkelt a diósgyőri labdarúgás


Az egész diósgyőri labdarúgásnak új gazdája van, beleértve a felnőtt csapat mellett a területet és az utánpótlást is.


A miskolci önkormányzat csütörtöki, cikluszáró ülésének napirendjén ugyan előzetesen nem szerepelt a DVTK-val kapcsolatos előterjesztés (annak ellenére, hogy a miskolci városháza által augusztus 30-án kiadott közleményében leíródott, hogy a klubot működtető DFC Kft. eddigi kizárólagos tulajdonosával, a Diósgyőri Sportlétesítményeket Működtető Nonprofit Kft.-vel augusztus 27-én szerződést kötött az Arago Zrt. kizárólagos tulajdonában lévő Borsodsport Invest Kft., és ennek értelmében utóbbi társaság 51,6 %-os üzletrészt szerezhet, amennyiben ezt a miskolci közgyűlés szeptember 9-én jóváhagyja), de sürgősségi előterjesztés formájában a nap elején a képviselők szavazhattak a napirendre vételéről. Az önkormányzati képviselő-testület jelen lévő tagjai végül felvették a napirendi pontok közé a ,,Sürgősségi javaslat a Diósgyőri Sportliget fejlesztésével összefüggő befektetői kötelezettségvállalás módosításának elfogadásáról" címet viselő indítványt, és a ,,Javaslat a DFC Kft.-ben tőkeemeléssel történő üzletrész szerzésre vonatkozó megállapodás Miskolc Megyei Jogú Város közgyűlését érintő pontjainak jóváhagyása" elnevezésű előterjesztést is, azzal, hogy mindkettőt zárt tárgyaláson vitatják meg.

Három éven keresztül havi 7 millió forint
A diósgyőri labdarúgással kapcsolatos sürgősségi előterjesztésekről a rendes napirendi pontokat követően tárgyaltak a közgyűlés tagjai, és az ezzel kapcsolatos szavazás után a befektetővel a tárgyalásokat lefolytató team vezetője, dr. Halmai Gyula, a Miskolc Holding Zrt. elnök-igazgatója a következőkről tájékoztatta lapunkat:

– A diósgyőri labdarúgással kapcsolatos mindkét előterjesztést ,,beszentelte" a közgyűlés. Azt is, amit korábban, augusztus 27-én aláírtak a felek, amelynek értelmében a Borsodsport Invest Kft. többségi tulajdonrészt szerzett a DVTKlabdarúgócsapatát működtető DFC Kft.-ben. Mindezt azért kellett a közgyűlés elé hozni, mert fontos ügyről volt szó, másrészt azért, mert a befektető szerette volna, ha a város deklarálja, hogy a jövőben is támogatja a klubot. Ezért az a döntés született, hogy a befektető havi 8 millió forintos havi támogatása mellett az önkormányzat – meghosszabbítva az előző közgyűlésen ez év december 31-ig vállalt elkötelezettségét – három éven keresztül havi 7 millió forinttal járul hozzá a sportvállalkozás működési költségeihez. Ezen kívül arról is döntés született, hogy a DFC Kft. megkapja a Diósgyőri Sportlétesítményeket Működtető Nonprofit Kft. által használt, Diósgyőri Sportligetként ismert terület használatbavételi jogát 50 esztendőre, hogy itt a labdarúgás infrastruktúrájával kapcsolatos fejlesztéseket hajtson végre, például labdarúgópályákat építsen, a várossal egyeztetve. Az utánpótlással kapcsolatban is volt kérése a befektetőnek, nevezetesen az, hogy a májusi közgyűlésen született határozat értelmében megalakításra kerülő Diósgyőri Labdarúgó Akadémia alapítvány kuratóriumába tagokat delegálhasson, azzal együtt, hogy az alapítvány vagyonának gyarapításához, működési költségeihez hozzájárul.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Hétvégén megkezdődik a tavaszi szezon.A szombati meccsig lehet jelentkezni a kaposvári szurkolóbuszra!