2010. július 26., hétfő

Majd´ minden akadály elhárult



Legfrissebb értesülésünk szerint ma megvolt az a teljeskörű taggyűlés, amely néhány hete csonkán maradt, és a DSM tulajdonosai most már egytől egyig áldásukat adták a rég várt adásvételre.
Hetek, de inkább hónapok óta húzódik az a tulajdonosváltási folyamat, amely sok szurkoló várakozásai szerint a DVTK - eddiginél felhőtlenebb - jövőjét hivatott biztosítani. Mint emlékezetes, az egyesületet jelenleg birtokoló cégek és szervek közül a városi önkormányzat már korábban megszavazta, hogy átengedi a megfelelő tulajdonrészt egy üzleti alapú befektetőnek, a többiek közül azonban volt, amely nem képviseltette magát az ezt célzó taggyűlésen. Most, a megismételt eseményen viszont már igen, sőt, mint szintén tudott tény, azóta a kormányzati szinten, illetve a vonatkozó törvények (adó kontra sporttámogatás) tekintetében is lényeges változások következtek be. Azaz a lényeg: úgy tűnik, minden akadály elhárult az elől, hogy az a bizonyos üzletember, vagyis az ő nevéhez kötött cégcsoport (Arago), amelyek jóideje a közbeszédben forognak, valóban átvegyék a klubot. Erről Nagy Béla ügyvezető számolt be a honlapunknak hétfőn késő délután.

Mindez nem jelenti, hogy az összes kisebb-nagyobb vitás kérdés lezárult volna, úgy tudni, egyes valamikori ("Szeviép előtti") résztulajdonosokkal még folynak egyeztetések követeléseikről. Mindenesetre most már kizárólag az említett reménybeli befektető térfelén pattog a labda, ahogy mondani szokás. Márpedig ez a cég nemrégiben megerősítette, hogy fenntartja vételi szándékát. Képviselőin múlik, hogy ezt mikor és miként érvényesítik.Annyi információval rendelkezünk még - hiszen az igazi szurkolókat mégiscsak a csapat, a futball körüli ügyek érdeklik igazán -, hogy rövidesen kijelölheti a sportigazgatót (vagy nevezze bárminek a szakmai munkáért felelős legfelsőbb személyt) az új többségi tulajdonos, s onnantól kezdődik meg a sportszakmai munka átalakítása, kialakítása, edzők megnevezése, játékosok kiválasztása, szerződtetése, és így tovább

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Hétvégén megkezdődik a tavaszi szezon.A szombati meccsig lehet jelentkezni a kaposvári szurkolóbuszra!