2010. június 29., kedd

Mindaugas Malinauskas szerződést kötött a DVSC-TEVA-val


A DVSC-TEVA vezetői mindenben megegyeztek a litván válogatott kapussal, Mindaugas Malinauskas-szal, aki – a német védőhöz, Dajan Simachoz hasonlóan - a mai napon aláírta szerződését. A 27 éves játékossal öt évre szóló kontraktust kötött a debreceni klub.
Többször is a meccs emberének választották

Mindaugas Malinauskas 2010 telén igazolt a DVTK-hoz. A diósgyőri szurkolók többször is a meccs emberének választották, köszönhetően bravúros védéseinek. A jó teljesítménye sem tudta azonban benntartani a borsodiakat az élvonalban, a litván kapus pedig nem akarta a másodosztályba követni a csapatot. Szó volt róla, hogy a Ferencvárosba igazol, ám végül a Lokit választotta.
A DVSC-TEVA kapusgondokkal küszködött

Dr. Bartha Csaba, a DVSC-TEVA sportigazgatója: - Mint ismeretes, a DVSC-TEVA kapusgondokkal küszködött. Vukasin Polekszics sajnálatos eltiltása után gondoskodnunk kellett kapusról, és azt gondolom, Malinauskas személyében megtaláltuk azt az embert, aki segíteni tud nekünk céljaink elérésében. A szakemberek megítélése alapján tehetséges, jó szellemiségű játékos, bízunk benne, hogy olyan jó teljesítményt mutat majd, mint az elmúlt fél évben a Diósgyőr csapatában.
Azért döntöttem a Debrecen mellett, mert...

Mindaugas Malinauskas: - Azért döntöttem a Debrecen mellett, mert jobb csapat, mint a Ferencváros, ezt az elmúlt évek eredményei is bizonyították. Elsősorban a csapat céljai és a nemzetközi kupaszereplés vonzottak. Hatalmas lehetőség ez számomra, és természetesen mindent megteszek annak érdekében, hogy megfeleljek az elvárásoknak. Elsőszámú kapusnak szerződtem Debrecenbe, de tudom, hogy ezért meg kell harcolnom. Fél éve vagyok Magyarországon, és igazán jól érzem magam itt. Tetszik a légkör, a mérkőzéseken remek a hangulat, így örülök, hogy maradhattam. Május végén ugyan volt egy csúnya sérülésem, arccsonttörést szenvedtem a DVTK ZTE elleni meccsén, de már teljesen felépültem, így százszázalékos állapotban várom, hogy bizonyíthassak a bajnokcsapatban.

Mindaugas Malinauskas
Poszt: kapus
Születési idő: 1983. augusztus 11.
Születési hely: Vilniusz, Litvánia
Magasság: 190 cm
Versenysúly: 73 kg
Válogatottság: 2

Pályafutása
2000 Polonija Vilnius
2004 Žalgiris Vilnius
2005 Žalgiris Vilnius
2006 FBK Kaunas
2007 FBK Kaunas
2008 FK Šilutė
2009 Tranzīts Ventspils
2010 Diósgyőr"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Hétvégén megkezdődik a tavaszi szezon.A szombati meccsig lehet jelentkezni a kaposvári szurkolóbuszra!