2010. június 30., szerda

A jövő csütörtökön lehet új tulajdonos


Fogynak a játékosok a DVTK-nál, lassan alakul a jövőkép.
Hétfőn elfogadták a Diósgyőri VTK nevezését az NB II-es labdarúgóbajnokságra, de hogy kik lépnek majd pályára piros-fehér színekben az augusztus közepén kezdődő idény 1. fordulójában az még mindig nem világos. Nem is csoda, hiszen azt még nem tegnap sem lehetett tudni, hogy kinek az irányításával, melyik edzővel kezdi el a felkészülést a Diósgyőr a szezonra, és azt sem, hogy mikor, azt pedig végképp nem, hogy milyen játékoskerettel (a papíron a DVTK fő riválisának tekintett, szintén NB II-es Nyíregyházacsapatánál már a hét elején megkezdődött a felkészülés a Keleti csoport küzdelmeire).
Arról, hogy mikor és kikkel kezdődhet meg a felkészülés a DVTK-nál, a klub ügyvezetője, Nagy Béla nem tudott választ adni, röviden csak annyit mondott, hogy ez attól függ, hogy a közeljövőben lesz-e változás a csapatot működtető gazdasági ársaságban. Mint arról korábban beszámoltunk: a múlt héten a DFC Kft. többségi tulajdonrészének megszerzésére készülő cég (információink szerint a milliárdos nagyvállalkozó, Leisztinger Tamás érdekeltségébe tartozó Arago Zrt.) írásos vételi szándékáról tájékoztatta a miskolci közgyűlés tagjait, akik ennek figyelembevételével úgy döntöttek, hogy Miskolc polgármesterét, Káli Sándort felhatalmazzák arra, hogy DVTK-val kapcsolatos tárgyalásokat lefolytassa és az esetleges szerződéskötéssekkel összefüggésben a szükséges ügyekben az önkormányzat nevében intézkedjen.

Lapunk értesülése szerint Káli Sándor hétfőn Budapesten találkozott ez ügyben Leisztinger Tamással, de ezen információnkat nem sikerült megerősíteni, viszont néhány kérdésünkre választ kaptunk.

– Azt nem tudom megerősíteni, mert nincs tudomásom arról, hogy Káli Sándor találkozott-e valakivel hétfőn DVTK-ügyben – válaszolta megkeresésünkre Veres László, a miskolci városháza szóvivője. – Úgy vélem nem volt különösebb ok arra, hogy találkozzon bárkivel is, lévén a DFC Kft. iránt érdeklődő a múlt héten eljuttatta ajánlatát, szándéknyilatkozatát a klubot működtető cég többségi tulajdonrészének megvásárlására, és mivel ez az ajánlat még él, a határideje nem járt le, így elsősorban arról kell dönteni, hogy a DFC Kft. egyetlen tulajdonosa, a Diósgyőri Sportlétesítményeket Működtető Nonprofit Kft. elfogadja-e ezt az ajánlatot. Tudomásom szerint a jövő héten ül össze ez utóbbi gazdasági társaság taggyűlése, és ekkor derül majd ki, hogy a feltételek ezen társaság tulajdonosai számára elfogadhatók-e.

A hivatalosan meg nem nevezett, az érintettek által Leisztinger Tamásként emlegetett érdeklődő az Észak-Magyarország információi szerint július 15-ig tartja fenn vételi szándékát, ajánlatát.

És, hogy mikor lesz a Diósgyőri Sportlétesítményeket Működtető Nonprofit Kft. taggyűlése? A társaság ügyvezetője, Nagy Béla azt mondta, hogy a vételi ajánlat megérkezése után azonnal összehívta a tagokat, a meghívó kiküldésétől számított legkorábbi időpontra, azaz a 15. napra, és ennek köszönhetően július 8-án fogják megtartani a taggyűlést. Vagyis a jövő héten csütörtökön a Diósgyőri Sportlétesítményeket Működtető Nonprofit Kft. tulajdonosai, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt., a Cash & Limes Vagyonkezelő és Felszámoló Zrt., valamint Miskolc Megyei Jogú Város, illetve ezen társaságok képviselői – köztük Miskolc városát képviselő polgármester, Káli Sándor – dönthetnek majd arról, hogy lesz-e új résztulajdonosa a DFC Kft.-nek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Hétvégén megkezdődik a tavaszi szezon.A szombati meccsig lehet jelentkezni a kaposvári szurkolóbuszra!