2009. július 24., péntek

Tizenegy nap „alkotói csend"


Tizenegy nap „alkotói csend"
Interjú Aczél Zoltánnal, a Diósgyőri VTK labdarúgó csapatának vezetőedzőjével.
Szombaton 20 órától a DVSC-TEVA együttesét fogadja az NB I nyitányán a DVTK labdarúgócsapata. Tizenegy napja állt munkába a Diósgyőri VTK NB I-es labdarúgócsapatánál Aczél Zoltán, aki szerdától immár hivatalosan, szerződéssel a piros-fehérek szakvezetője.

- Az ankéton ellentmondásosan nyilatkoztak Nagy Bélával, a csapatot működtető gazdasági társaság tulajdonosi képviselőjével arról, hogy mennyi időre szól a szerződése...

Aczél Zoltán: - Ahogy azt szerdán, a Ligakupa meccs után is elmondtam: fél évre írtam alá. Nagy Béla ettől többet szeretett volna, konkrétan egy évet, de az utolsó pillanatban én megváltoztattam a szerződés lejártának időpontját. Mégpedig azért, mert fél év alatt ki fog derülni, hogy van-e értelme annak, hogy tovább csináljam, tovább csináljuk. Ha igen, akkor biztos könnyen megállapdunk majd, ahogy most, ha pedig egyikünk nem látja értelmét, akkor könnyebb lesz az elválás, nem kell a DVTK-nak fizetnie azért, mert esetleg a szerződés vége előtt elküldik az edzőt.

- Ne szaladjunk ennyire messzire, a bajnokságra még csak most pumpálják a labdákat... Hogy áll a DVTK, mire volt elég az együtt töltött 11 nap?

Aczél Zoltán: - Szerintem a labdák előrébb tartanak, készen várják a rajtot... Nem védekezésképpen mondom, de az idővel nekünk másképp kellett gazdálkodnunk, mint a többi NB I-es csapatnak. Ez a 11 nap arra volt elég, hogy a játékosok átvegyék a habitusomat. Amikor az első edzést megtartottam, álmos, picit tompa volt a csapat, valószínűleg az őket körülvevő bizonytalanság miatt. De egy hét után már pörögtek, és ennek örültem. Annak nem különben, hogy néhány nap után mosolygó játékosokat láttam magam körül, akikről nem az jött le, hogy eljöttek edzésre, mert ez a munkájuk, hanem azért jöttek, hogy focizzanak, játsszanak. Igyekeztünk az elmúlt napokban pörgősebb és rövidebb edzéseket tartani, mert úgy véltem, erre van most szükségük a játékosoknak.

- A szerdai Ligakupa meccs, a Vasas elleni 7-0 mennyit vett ki a játékosokból? Mindezt azért lehet érdekes, mert túl nagy rotációs lehetősége nincs, szinte ugyanazokat kell pályára küldenie szombaton is, akik szerdán játszottak.

Aczél Zoltán: - Változtatni nem nagyon tudnék. A 22 fős keretünkből – most még nevek nélkül mondom – van 3-4-5 olyan játékos, akiket az NB III-as csapatban, és a Ligakupa meccseken lehet bevetni, az NB I-ben nem. Vagyis nem vagyunk túl sokan. Az pedig a Ligakupa meccs második félidejében is látszott, hogy a dinamikus játék sokat kivesz a csapatból, éppen ezért a Vasas utáni napok a frissítésről szóltak. Ez a fizikai része. A mentális résztől pedig azt gondolom, hogy hihetetlenül együtt van a csapat, elszántak a játékosok, látom a szemeikből, hogy mennyire meg akarják mutatni, hogy nem lehet leírni őket, bizonyítani akarják, hogy helyük van a legjobbak között. Úgy érzem motiváltak lesznek a Debrecen ellen.

- A Debrecen ,,B", vagy ha így jobban tetszik a bajnokcsapat második számú tizeneggye ellen... Mert nem valószínű, hogy a nyolc napon belül két Bajnokok Ligája meccset játszó együttes keretéből a bajnokin is ugyanazokat a játékosokat küldi majd pályára a Loki szakvezetője, Herczeg András.
Aczél Zoltán: - Tiszteljük ellenfelünket, mi is örülünk a továbbjutásuknak, de nekünk most az a Debrecen lesz a Debrecen, amelyik kiáll ellenünk. Igazából nem tudom, hogy mi lenne a jobb. Lehet, hogy az, ha a Svédországban BL meccsen szerepelt csapat játszana, mert valószínűleg az utazástól és a meccstől fáradtabbak lennének, mint az esetleges második tizeneggyük. Azok, akik szeretnék bejátszani magukat a bajnokcsapat kezdőcsapatába, és ebbéli motivációjukkal, egy hete Szuperkupa mérkőzésen győzték le a komplett Honvédot! De ezt inkább hagyjuk, nekünk magunkkal kell foglalkoznunk, és az aktuális ellenfél összeállításától függetlenül kell lehoznunk úgy a meccset, hogy a lefújás után az öltözőben csak pozitív jelzőket használhassak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Hétvégén megkezdődik a tavaszi szezon.A szombati meccsig lehet jelentkezni a kaposvári szurkolóbuszra!