2009. április 22., szerda

Nemet mondtak a 12 csapatosra


Nemet mondtak a 12 csapatosra
Az NB I-es klubok nem támogatják az MLSZ elnökének tervezett létszámcsökkentését.
Az élvonalbeli labdarúgóklubok nem támogatják, hogy a 2010/11-es bajnoki kiírásban 16-ról 12 csapatra csökkenjen az NB I létszáma. Erről George F. Hemingway, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) profi ad hoc bizottságának elnöke adott tájékoztatást kedden a testület rendkívüli ülését követően.

"A fűtött pályák kötelező bevezetését 2010-ben az Ad hoc Bizottság nem támogatja, mert hatás- és pénzügyi tanulmány hiányában ez nem időszerű. A tulajdonosok nem támogatják az NB I-es csapatok számának 16-ról 12-re történő csökkentését" - olvasható a közleményben. A bizottság ugyanakkor úgy fogalmaz, hogy a tulajdonosok támogatásukról ,,biztosítják az MLSZ elnökségét, hogy az MLSZ által elküldött anyagban megfogalmazott gondolatokat, amelyek a profi futball jobb szervezési, marketing- és infrastrukturális lehetőségeit vizsgálják, támogatják, és az Ad hoc Bizottság következő ülésein tárgyalni fogják."

Kisteleki István MLSZ-elnöknek - aki Elbert Gábor főtitkárral részt vett a keddi megbeszélésen - a múlt heti elnökségi ülésen tett javaslata szerint a 2010/11-es bajnokságban az első osztály létszáma 12 csapat lenne, ezek egyenként összesen 44 mérkőzést játszanának. Az elnök a módosítás feltételei között említette azt, hogy 2010 őszétől kötelező lenne a pályafűtés bevezetése, ehhez a Magyar Fejlesztési Banknál kedvezményes hitellehetőséget biztosítanának (30-40 millió forint/pálya/csapat).

forrás:www.boon.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Hétvégén megkezdődik a tavaszi szezon.A szombati meccsig lehet jelentkezni a kaposvári szurkolóbuszra!