2009. április 15., szerda

„Egy pici plusz hiányzik még"


„Egy pici plusz hiányzik még"
Mestermérleg. Újabb három forduló elteltével ismét értékelt a DVTK vezetőedzője.
A diósgyőri tréner szerint együttese előrébb lépett
A Vasas, a Paks és a Zalaegerszeg elleni bajnoki mérkőzéseket követően Gálhidi György górcső alá vette a látottakat. Érdekesség, hogy a piros-fehér alakulat az utóbbi hetekben csak azonos végeredményű összecsapásokat produkált, igaz váltakozó sikerrel.
A Ligakupa meccset is idevéve négy összecsapáson egyaránt 1-0-át játszott a Diósgyőr.
-Csak éppen az nem mindegy ki javára volt ez a végeredmény - szögezi le gyorsan a vezetőedző. - 50%-os mérleggel jöttünk ki ebből a négy találkozóból, persze jobb érzés, ha mi vonulunk le győztes félként a gyepről.

Zavaró, ha győzelmek után kritika éri a csapatot?
-A Vasas és a Paks elleni meccseken nem csillogtunk-villogtunk, ez egyértelmű volt mindenki számára. Viszont megnyertük ezeket a 90 perceket, amelyek nagyon fontos három pontokat hoztak. Hazai pályán a Honvéddal ikszeltünk, a többi ellenfelet két vállra fektettük. Nem szabad elfelejteni, hogy rendkívül nehéz találkozók várnak ránk idegenben: utazunk az Újpesthez, Fehérvárra, Szombathelyre, Kaposvárra, Kecskemétre. Szoros a mezőny, s amellett, hogy hoztuk az itthoni összecsapásokat, közvetlen riválisaink eredményei is számunkra kedvezően alakultak.

A másik két, 1-0-ás vereségről mi a véleménye?
-A Ligakupa kiesésünk alkalmával azok, akik a Vasas meccsen jól játszottak, és sok múlik rajtuk, eléggé fáradtan mozogtak. Az egerszegi vereségünkkel kapcsolatban vegyesek az érzéseim. Megvoltak a lehetőségeink, a játék jobban ment, mint a győzelmekkor, ám mégsem jött össze a gól. Az a plusz hiányzik még a gárdából, ami ilyen esetekben lökést ad. Négy találatot jegyeztünk eddig, ebből kettőt Homma, egyet-egyet pedig Tóth Misi és „Taki". Ez kevés. Hátul összeálltunk, stabilak vagyunk, a középpályásoktól kéne azt hozzátenni, hogy meglegyen az egyensúly. A Lippai-Sztanics-Kamber hármastól többet várok, bennük gólok, gólpasszok vannak.

A vasárnapi találkozó után említette, hogy szerkezeti változás is elképzelhető az együttesnél.
-Igen, valóban így van, benne van a pakliban változtatás. Több játékrendszerre alkalmas a keret, a kezdő sípszókor vagy meccs közben is átalakulhat a felállásunk.

Ideges típus? A Paks mérkőzés után azt mondta, az volt.
-Ez szerintem minden edzőre jellemző. Az a meccshangulat, az egészséges drukk biztos, hogy mindenkiben megvan. Nálam változott az évek során. Higgadtabb, nyugodtabb lettem. Lehet, hogy az idő múlása, a tapasztalat vagy a rutin hozza, de valamivel nyugodtabb vagyok. A ZTE elleni meccsünkön egyébként már nem állt fenn a paksi állapot, méghozzá azért, mert láttam, hogy játékban előrébb léptünk. Bíztatóan futballoztunk, a kék-fehéreknek a mi hibáinkból lettek csak helyzeteik. Két egyértelmű esetnél - a Szabó Viktor-Vlaszák Géza „találkozásra" és Kamber egyik első félidei szögletnél való „eltüntetésére" gondolok - néma maradt a játékvezető sípja, ezekért tizenegyeseket kellett volna kapnunk. Egyre jobban kijön a munka, bízom benne, hogy ez a hétvégén eredményben és látványban is összhangban lesz.
(boon.hu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Hétvégén megkezdődik a tavaszi szezon.A szombati meccsig lehet jelentkezni a kaposvári szurkolóbuszra!